Tips voor een gedisciplineerde beleggingsstrategie

Tips voor een gedisciplineerde beleggingsstrategie

Gouden regels om te investeren in aandelenmarkten

1. Volg een gedisciplineerde beleggingsstrategie

Historisch gezien is gebleken dat zelfs grote stieren rennen een aantal paniekmomenten hebben aangetoond. De volatiliteit die op de markten getuigt, heeft onvermijdelijk beleggers verliezen, ondanks de grote stier rennen.

De beleggers die systematisch in geld zitten, in de juiste aandelen en vasthouden aan hun beleggingen, zijn echter geduldig gezien de opbrengsten opbrengst. Daarom is het verstandig geduld te hebben en een gedisciplineerde beleggingsbenadering te volgen, naast het houden van een langdurig breed beeld in gedachten.

2. Laat de emoties je oordeel niet vertroebelen

Veel beleggers hebben geld op de aandelenmarkten verliezen wegens hun onvermogen om emoties te beheersen, met name angst en hebzucht. Op een stierenmarkt is het lokmiddel van snelle rijkdom moeilijk te weerstaan. Gierigheid vergroot wanneer beleggers in korte tijd verhalen over fabelachtige rendementen horen. “Dit leidt hen om speculeren, aandelen van onbekende bedrijven te kopen of zware posities in het futures segment te creëren zonder echt de risico’s te begrijpen,” zegt Kapur.

In plaats van rijkdom te creëren, branden deze beleggers hun vingers erg erg op het moment dat het sentiment in de markt omkeren. In een beermarkt, investeerders paniek en verkopen hun aandelen tegen rotsprijzen. Dus, angst en hebzucht zijn de slechtste emoties om te voelen bij het investeren, en het is beter om niet door hen te leiden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *