Wat is Asset Allocation & Investment Investment Diversification – Definitie & Strategie

Wat is Asset Allocation & Investment Investment Diversification – Definitie & Strategie

Wat is diversificatie en waarom zou je er zorgen over moeten maken?

In wezen is diversificatie niet al uw eieren in één mand op het vlak van investeren. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt kijken, maar de sleutel is dat u investeert in verschillende soorten activa. Dat kan betekenen om te beleggen in verschillende activaklassen en om verschillende soorten aandelen te hebben.

Dus, waar moet je richten op het diversifiëren van je portefeuille en het bepalen van je eigen beleggingsportefeuille asset allocation?

Asset Classes

Een manier waarop mensen spreken over diversificatie is in verband met activaklassen. Veel mensen geloven dat je je geld moet uitdelen tussen aandelen, obligaties, onroerend goed, grondstoffen en geld. Hieronder volgt een overzicht van deze vijf belangrijke activaklassen:

1. Aandeel
Voorraad heeft gewoon een klein deel van de eigendom in een bedrijf. Microsoft is een voorbeeld van een bedrijf waar u aandelen kunt kopen. Er zijn 3 factoren om te overwegen bij het kopen van aandelen en verkoop van aandelen.

2. Obligaties
Obligaties zijn schulden. U bezit een bepaald bedrag van de schulden van een bedrijf of overheid en zij betalen u rente voor die schuld. Veel bedrijven hebben obligaties die u kunt kopen, en onze overheid heeft ook veel te doen.

3. Vastgoed
Investeren in onroerend goed bezit land, en de gebouwen op dat land, als een investering. Het is meestal geassocieerd met het kopen en beheren van huurwoningen. U bezit het land en maakt geld door het uit te geven aan een persoon, in het geval van huisvesting of een bedrijf, in het geval van commercieel onroerend goed.

4. Commodities
Dit zijn dingen zoals goud, zilver en olie die over het algemeen uit de aarde komen en in de vraag zijn.

5. Collectibles
Beroemd kunstwerk, munten en waardevolle antiek zijn voorbeelden van verzamelobjecten waar u in kunt investeren (en ook voor een leuke hobby maakt).

Elk heeft zijn eigen stel voor- en nadelen, dus u wilt uw onderzoek doen om uit te vinden wat er voor u zal werken.

Investeren op deze manier betekent dat, zelfs als er slechte dingen gebeuren, uw hele portefeuille niet hoeft te gaan. Bijvoorbeeld, terwijl de voorraden en onroerend goed sterk daalden tijdens de laatste recessie, daalden edele metalen zoals goud en zilver aanzienlijk. Als u iets uit elke activaklasse hebt, kan de slag zacht worden als de dingen naar beneden gaan. Het hebben van wat geld en geld in veilige investeringen zoals spaarrekeningen, cd’s en geldmarktrekeningen is ook een goed idee.

Voorraad Sectors

Een andere manier om diversificatie te bereiken is door niet te veel soortgelijke aandelen in uw portefeuille te hebben. Met andere woorden, alle aandelen die u bezitten, mogen geen banken of financiële instellingen zijn. Als u een portefeuille zo’n paar jaar geleden hebt gehad, zou u in ruwe vorm zijn geweest.

Elke categorie van zaken heet een sector. Het idee is om op verschillende sectoren te focussen en de beste bedrijven in elk te vinden. Laten we zeggen dat je in vijf aandelen zou investeren. U wilt wellicht een bank, een hulpprogramma, een zorgverlener, een techbedrijf en een consumentenbedrijf.

De verschillende aandelen sectoren omvatten:

1. Basismaterialen
Bedrijven die dingen doen zoals mijnbouw, olieboren of omgaan met metalen zoals aluminium vormen deze sector. Voorbeelden van deze bedrijven zijn Alcoa (NYSE: AA) en Exxon Mobil (NYSE: XOM).

2. Conglomeraten
Dit zijn in wezen een verscheidenheid aan verschillende bedrijven die in één bedrijf zijn ingedeeld. General Electric (NYSE: GE) is een goed voorbeeld hiervan.

3. Consumentengoederen
Wat hebben Ford (NYSE: F), Whirlpool (NYSE: WHR) en Hasbro (NYSE: HAS) gemeen? Zij produceren goederen die door het publiek worden verbruikt, zoals auto’s, apparaten en speelgoed.

4. Financieel
Banken en verzekeringsmaatschappijen zoals JP Morgan (NYSE: JPM), Bank of America (NYSE: BAC) en Aflac (NYSE: AFL) zijn te vinden in de financiële sector.

5. Gezondheidszorg
Drugsbedrijven, biotechs en medische leveranciers worden beschouwd als zorgbedrijven. Johnson en Johnson (NYSE: JNJ), Bristol-Myers Squibb (NYSE: BMY) en Eli Lilly (NYSE: LLY) vallen allemaal onder deze paraplu.

6. Industriële goederen
Dit omvat lucht- en ruimtevaart, bouw, gereedschappen, apparatuurindustrie en andere soortgelijke industrieën. Sommige van de belangrijkste spelers zijn Boeing (NYSE: BA), Caterpillar (NYSE: CAT) en Honeywell (NYSE: HON).

7. Diensten
Reclame, retail, spoorwegen en vrachtwagens zijn allemaal onderdeel van de dienstensector. Enkele bekende dienstverleners zijn Union Pacific (NYSE: UNP), Walgreens (NYSE: WAG), Best Buy (NYSE: BBY) en FedEx (NYSE: FDX).

8. Technologie
Elk bedrijf dat zich richt op technologie behoort hier. Google (NASDAQ: GOOG), Apple (NASDAQ: AAPL) en Microsoft (NASDAQ: MSFT) zijn alle technologiebedrijven.

9. Utilities
Kijk niet verder dan uw maandelijkse nuts rekeningen; Elektrisch, gas en water. Twee voorbeelden van utilities zijn Duke Energy (NYSE: DUK) en Consolidated Edison (NYSE: ED).

Terwijl je geld in vijf verschillende bedrijven heeft, is het beter dan alleen maar, omdat ze allemaal in dezelfde sector hebben, zal het je waarschijnlijk niet veel helpen. Als dingen er slecht voor gaan, is er een goede kans dat ze allemaal lijden. De financiën van de afgelopen jaren en de tech bedrijven uit de dot com bubble kunnen dit aanmerken.

Eindwoord

Hoewel investeren uitdagend kan zijn, is diversificatie heel eenvoudig. Als u uw voorraden overlappend houdt, kunt u vermijden dat u te veel dagen hebt wanneer alles wat u bezitten af is. Beleggen in verschillende typen bedrijven, evenals verschillende soorten activa en op termijn zullen u dankbaar zijn. Uw rendement zal niet zo’n achtbaan rijden, en het helpt u beter ‘s nachts te slapen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *