6 Investeringstips voor de aandelenmarkten en een gids voor beginners – checklist

6 Investeringstips voor de aandelenmarkten en een gids voor beginners – checklist

Aandelenmarkt Bernard Baruch, bekend als “The Lone Wolf of Wall Street,” bezat zijn eigen zetel op de New York Stock Exchange tegen de leeftijd van 30 jaar en werd in 1910 van de bekendste financiers van het land. De heer Baruch, terwijl een meester van zijn beroep , Had geen illusies over de moeilijkheden van succesvolle aandelenbeleggingen en zei: “Het hoofddoel van de aandelenmarkt is het maken van dwazen van zoveel mogelijk mannen.” Volgens Ken Little, auteur van 15 boeken over investering- en persoonlijke financiën onderwerpen , “Als u een individuele investeerder in de aandelenmarkt bent, moet u weten dat het systeem het deck ten goede komt.”

Tegelijkertijd zijn er letterlijk honderdduizenden individuen die corporate securities op een van de gereguleerde effectenbeurzen of de NASDAQ regelmatig kopen en verkopen en succesvol zijn. Een winstgevend resultaat is niet het gevolg van geluk, maar de toepassing van een paar eenvoudige principes afkomstig uit de ervaringen van miljoenen beleggers over talloze aandelencycli.

Hoewel intelligentie een voordeel is in elke poging, is een superieure IQ geen voorwaarde voor investeringssucces. Peter Lynch, befaamde portefeuillebelegger van het Magellan Fonds van 1977 tot 1990, beweerde dat iedereen de hersenkracht heeft om de beurs te volgen: “Als je het via de vijfde wiskunde kunt doen, kun je het doen.”

Tips voor het investeren op de aandelenmarkten

Iedereen zoekt een snelle en gemakkelijke weg naar rijkdom en geluk. Het lijkt op de menselijke natuur om voortdurend te zoeken naar een verborgen sleutel of een esoterisch beetje kennis dat plotseling tot het einde van de regenboog of een winnende loterijkaartje leidt.

Terwijl sommige mensen winnende tickets kopen of een gemeenschappelijke voorraad die quadruples of meer in een jaar, is het zeer onwaarschijnlijk, omdat het geluk op een beleggingsstrategie is die alleen de dwaze of meest desperate zou kiezen om te volgen. In onze zoektocht naar succes keken we vaak over de meest krachtige tools die beschikbaar zijn voor ons: tijd en de magie van het samenstellen van interesse. Het investeert regelmatig, vermijdt onnodig financieel risico en laat je geld over een periode van jaren en decennia voor je werken. Dit is een manier om belangrijke activa te verzamelen.

Hier zijn enkele tips die gevolgd moeten worden door beleggers te beginnen.

1. Stel langetermijndoelen vast

Waarom overwegen u te investeren in de aandelenmarkt? Heeft u uw geld terug in zes maanden, een jaar, vijf jaar of langer? Spaar je voor pensioen, voor toekomstige universiteitsuitgaven, een woning aan het kopen, of om een ​​boerderij te bouwen om naar je begunstigden te gaan?

Voordat u belegt, moet u uw doel en de waarschijnlijke tijd in de toekomst kennen die u wellicht nodig heeft. Als u uw investering waarschijnlijk binnen een paar jaar nodig hebt, moet u een andere investering overwegen; De beurs met zijn volatiliteit geeft geen zekerheid dat al uw kapitaal beschikbaar zal zijn als u het nodig hebt.

Door te weten hoeveel kapitaal u nodig heeft en het toekomstige tijdstip wanneer u het nodig heeft, kunt u berekenen hoeveel u zou moeten investeren en wat voor uw belegging nodig is om het gewenste resultaat te produceren. Om te schatten hoeveel kapitaal u waarschijnlijk nodig hebt voor pensioen of toekomstige universitair kosten, gebruik dan een van de gratis financiële rekenmachines die via het internet beschikbaar zijn.

Pensioenrekenmachines, variërend van eenvoudig tot complexer, inclusief integratie met toekomstige sociale zekerheidsuitkeringen, zijn verkrijgbaar bij Kiplinger, Bankrate en MSN Money. Vergelijkbare collegekostenrekenmachines zijn verkrijgbaar bij CNNMoney en TimeValue. Veel beursmakelaars hebben vergelijkbare rekenmachines.

Onthoud dat de groei van uw portefeuille afhankelijk is van drie onderlinge afhankelijkheidsfactoren:

  • Het kapitaal dat u belegt
  • Het bedrag van de netto jaarlijkse winst op uw kapitaal
  • Het aantal jaren of de periode van uw investering
  • Ideaal gezien, moet u zo snel mogelijk besparen, bespaar zoveel mogelijk en ontvang het hoogste rendement in overeenstemming met uw risicofilosofie.

Aandelenmarkt risico

Aandelenmarkt risico

2. Uw risico-tolerantie begrijpen

Risicotolerantie is een psychologische eigenschap die genetisch gebaseerd is, maar positief beïnvloed door onderwijs, inkomen en rijkdom (aangezien deze stijging, risicotolerantie lijkt iets te stijgen) en negatief naar leeftijd (zoals men ouder wordt, neemt de risico tolerantie af). Uw risicotolerantie is hoe u zich voelt over risico en de mate van angst die u voelt wanneer het risico aanwezig is. In psychologische termen wordt risicotolerantie gedefinieerd als “de mate waarin een persoon ervoor kiest om een ​​minder gunstig resultaat te ervaren in het nastreven van een gunstiger uitkomst.” Met andere woorden, zou u $ 100 betalen om $ 1.000 te winnen? Of $ 1.000 om $ 1.000 te winnen? Alle mensen variëren in hun risicotolerantie en er is geen “juiste” balans.

Risicotolerantie wordt ook beïnvloed door de perceptie van het risico. Bijvoorbeeld, het vliegen in een vliegtuig of het rijden in een auto zou in de vroege jaren 1900 als zeer riskant zijn gezien, maar minder vandaag, aangezien vliegtuig- en autoverkeer veel voorkomende gebeurtenissen zijn. Omgekeerd zouden de meeste mensen vandaag het gevoel hebben dat het rijden op een paard gevaarlijk zou zijn met een goede kans om te vallen of te worden afgekapt omdat er weinig mensen rond paarden zijn.

Het idee van perceptie is belangrijk, vooral bij het investeren. Naarmate u meer kennis krijgt over beleggingen, bijvoorbeeld hoe de aandelen worden gekocht en verkocht, hoeveel volatiliteit (prijsveranderingen) meestal aanwezig is en de moeilijkheid of het verevenvoudigen van een belegging – u waarschijnlijk zal overwegen dat aandelenbeleggingen minder risico hebben Dan u dacht voordat u uw eerste aankoop heeft gedaan. Als gevolg hiervan is uw angst bij het investeren minder intens, alhoewel uw risicotolerantie ongewijzigd blijft, omdat uw perceptie van het risico is geëvolueerd.

Door uw risicotolerantie te begrijpen kunt u de investeringen vermijden die u angstig maken. In het algemeen moet u nooit een eigendom bezitten die u in de nacht blijft slapen. Angst stimuleert angst die emotionele reacties (in plaats van logische reacties) op de stressor uitzet. Tijdens periodes van financiële onzekerheid kan de investeerder die een koele kop behoudt en een analytisch beslissingsproces volgt, altijd vooruit komt.

3. Controleer je emoties

Het grootste obstakel voor de winst van de aandelenmarkt is het onvermogen om je emoties te beheersen en logische beslissingen te nemen. Op de korte termijn reflecteren de prijzen van bedrijven de gecombineerde emoties van de gehele beleggingsgemeenschap. Wanneer een meerderheid van de investeerders zich zorgen maakt over een bedrijf, zal de aandelenkoers waarschijnlijk afnemen; Wanneer een meerderheid positief voelt over de toekomst van het bedrijf, heeft de koers de neiging om te stijgen.

Een persoon die negatief over de markt voelt, heet een “beer”, terwijl hun positieve tegenhanger een “stier” wordt genoemd. Tijdens de markttijden is de constante strijd tussen de stieren en de beren tot uiting in de voortdurend veranderende prijs van effecten. Deze korte termijnbewegingen worden aangedreven door geruchten, speculaties en hoop – emoties – in plaats van logica en een systematische analyse van de activa, het management en de vooruitzichten van het bedrijf.

Aandelenprijzen die in strijd zijn met onze verwachtingen creëren spanning en onzekerheid. Moet ik mijn positie verkopen en verlies vermijden? Moet ik de voorraad houden, in de hoop dat de prijs zal terugkomen? Moet ik meer kopen?

Zelfs als de aandelenprijs heeft uitgevoerd zoals verwacht, zijn er vragen: Moet ik nu winst maken voordat de prijs daalt? Moet ik mijn positie houden, omdat de prijs waarschijnlijk hoger zal gaan? Gedachten zoals deze zullen je gedachten overstromen, vooral als je de prijs van een veiligheid constant kijkt en uiteindelijk opbouwt tot een punt dat je actie onderneemt. Aangezien emoties de voornaamste aandrijver zijn van uw actie, zal het waarschijnlijk verkeerd zijn.

Wanneer u een voorraad koopt, moet u een goede reden hebben om dit te doen en een verwachting van wat de prijs zal doen als de reden geldig is. Tegelijkertijd moet u het punt bepalen waarbinnen u uw bezit zal liquideren, vooral als uw reden ongeldig is of als de voorraad niet zoals verwacht verwacht, wanneer uw verwachting is voldaan. Met andere woorden, heb een exitstrategie voordat u de beveiliging koopt en deze strategie unemotionally uitvoert.

4. Handelen de basis

Voordat u uw eerste investering maakt, neem u de tijd om de basis te leren over de aandelenmarkt en de individuele effecten die de markt vormen. Er is een oud gezegde: het is geen beurs, maar een markt van aandelen. Tenzij u een beurs verhandeld fonds (ETF) koopt, ligt uw focus op individuele effecten, in plaats van op de markt als geheel. Er zijn een paar keer wanneer elke voorraad in dezelfde richting beweegt; Zelfs als de gemiddelden met 100 punten of meer dalen, zullen de effecten van sommige bedrijven hoger worden in prijs.

De gebieden waarmee u bekend moet zijn voor uw eerste aankoop, zijn onder meer:

Financiële statistieken en definities. Begrijp de definities van statistieken zoals de P / E ratio, winst per aandeel (EPS), rendement op eigen vermogen (ROE) en samengestelde jaarlijkse groeitempo (CAGR). Het is van cruciaal belang om te weten hoe ze worden berekend en om verschillende bedrijven te vergelijken met deze statistieken en anderen.
Populaire Methods of Stock Selection en Timing. U moet begrijpen hoe “fundamentele” en “technische” analyses worden uitgevoerd, hoe ze verschillen, en waar elk het beste past in een aandelenstrategie.
Beurs bestellingen. Weet het verschil tussen marktorders, limietorder, stop marktorders, stop limietorders, trailing stop loss orders en andere typen die vaak door beleggers worden gebruikt.
Verschillende soorten beleggingsrekeningen. Terwijl rekeningrekeningen het meest gebruikelijk zijn, zijn marge rekeningen verplicht door regelgeving voor bepaalde soorten transacties. U moet begrijpen hoe de marge wordt berekend en het verschil tussen de initiële en de onderhoudsmarge.
Kennis- en risicotolerantie zijn gekoppeld. Zoals Warren Buffett zei: “Risico komt door niet te weten wat je doet.”

5. Diversifiëren van uw investeringen

Ervaren beleggers zoals Buffett vermijden voorraad diversificatie in het vertrouwen dat ze al het nodige onderzoek hebben uitgevoerd om hun risico te identificeren en te kwantificeren. Ze zijn ook comfortabel dat ze potentiële gevaren kunnen identificeren die hun positie in gevaar kunnen brengen en hun investeringen kunnen liquideren voordat ze een catastrofaal verlies nemen. Andrew Carnegie staat bekend om te hebben gezegd: “De veiligste beleggingsstrategie is om al je eieren in één mand te zetten en de mand te kijken.” Dat gezegd hebbende, maak je geen fout om te denken dat je Buffett of Carnegie bent – vooral in je eerste Jaren van investeren.

De populaire manier om risico’s te beheren is om uw blootstelling te diversifiëren. Voorzichtige investeerders hebben voorraden van verschillende bedrijven in verschillende industrieën, soms in verschillende landen, met de verwachting dat een enkele slechte gebeurtenis geen invloed heeft op al hun bedrijven of anderszins invloed op hen zal hebben.

Stel je voor dat je voorraden in vijf verschillende bedrijven hebt, waarvan je verwacht dat je de winst voortdurend wint. Helaas veranderen de omstandigheden. Aan het einde van het jaar zou u misschien twee bedrijven (A & B) hebben die goed presteerden, zodat hun aandelen 25% hoger zijn. De aandelen van twee andere bedrijven (C & D) in een andere industrie stijgen 10% per stuk, terwijl de activa van de vijfde onderneming (E) geliquideerd werden om een ​​massale rechtszaak te betalen.

Diversificatie stelt u in staat om te herstellen van het verlies van uw totale investering (20% van uw portefeuille) in de twee beste bedrijven (25% x 40%) en 4% in de overige twee bedrijven (10% x 40%) ). Hoewel uw totale portefeuillewaarde met 6% daalde (20% verlies min 14% winst), is het aanzienlijk beter dan alleen in bedrijf E.
6. Vermijd hefboomwerking

Leverage betekent gewoon het gebruik van geleend geld om uw beursstrategie uit te voeren. In een marge rekening kunnen banken en makelaars u geld lenen om aandelen te kopen, meestal 50% van de aankoopwaarde. Met andere woorden, als u 100 aandelen van een aandelenhandel wenst te kopen tegen $ 100 voor een totale kostprijs van $ 10.000, kan uw makelaar u $ 5000 betalen om de aankoop af te ronden.

Het gebruik van geleend geld “hefbomen” of overdrijft het resultaat van de prijsbeweging. Stel dat de voorraad verhuist naar $ 200 per aandeel en u verkoopt het. Als u uw eigen geld exclusief had gebruikt, zou uw rendement 100% op uw investering zijn [($ 20.000 – $ 10.000) / $ 10.000]. Als u 5.000 dollar had geleend om de voorraad te kopen en te verkopen op 200 dollar per aandeel, zou uw opbrengst 300% zijn ($ 20.000- $ 5.000) / $ 5.000] na terugbetaling van de $ 5.000 lening en exclusief de kosten van de rente die aan de makelaar werd betaald.

Het klinkt goed als de voorraad beweegt, maar beschouw de andere kant. Veronderstel de voorraad daalde tot $ 50 per aandeel in plaats van te verdubbelen tot 200 dollar, uw verlies zou 100% van uw initiële investering zijn, plus de kosten van interesse voor de makelaar [($ 5.000 – $ 5.000) / $ 5.000].

Hefboomwerking is een hulpmiddel, niet goed of slecht. Het is echter een tool dat het beste gebruikt wordt nadat u ervaring en vertrouwen heeft in uw besluitvormende vaardigheden. Beperk uw risico wanneer u begint om ervoor te zorgen dat u op de lange termijn kan profiteren.

Laatste tip

Aandelenbeleggingen hebben historisch een rendement gehad die aanzienlijk hoger ligt dan andere beleggingen, terwijl ze ook lichte liquiditeit, totale zichtbaarheid en actieve regelgeving aantonen om gelijke voorwaarden te waarborgen voor iedereen. Investeren in de aandelenmarkt is een geweldige kans om grote activa te bouwen voor degenen die bereid zijn consistente spaarders te zijn, de nodige investering in tijd en energie op te doen om ervaring op te doen, hun risico adequaat te beheren en geduldig zijn, waardoor de magie van compounding Om voor hen te werken. Hoe jonger je begint met je investeren, des te groter de uiteindelijke resultaten – vergeet niet om gewoon te lopen voordat je begint met lopen.

Welke extra tips kunt u voorstellen voor succesvolle aandelenmarkten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *