2 Gouden regels om te investeren in aandelenmarkten

2 Gouden regels om te investeren in aandelenmarkten

Her lokken van groot geld hebben altijd investeerders in de ronde van de aandelenmarkten gegooid. Het maken van geld in aandelen is echter niet makkelijk. Het vereist niet alleen oodles van geduld en discipline, maar ook veel onderzoek en een goed begrip van de markt, onder andere.

Daarnaast is het feit dat de volatiliteit van de aandelen in de afgelopen jaren beleggers in een staat van verwarring heeft verlaten. Ze hebben een dilemma of ze in een dergelijk scenario investeren, vasthouden of verkopen.

Hoewel er nog geen zeker-schotformule is gevonden voor succes op aandelenmarkten, zijn hier enkele gouden regels die, als je zorgvuldig gevolgd bent, je kans op een goed rendement kan vergroten:

1. Vermijd de kudde mentaliteit

De beslissing van de typische koper wordt doorgaans sterk beïnvloed door de acties van zijn kennissen, buren of familieleden. Dus, als iedereen in een bepaald aandeel investeert, is de neiging voor potentiële investeerders hetzelfde te doen. Maar deze strategie is op lange termijn gebonden.

Geen noodzaak om te zeggen dat je altijd moet vermijden dat je de kudde mentaliteit hebt als je je hard verdiende geld niet op de aandelenmarkten wilt verliezen. De grootste belegger van de wereld, Warren Buffett, was zeker niet verkeerd toen hij zei: “Wees bang wanneer anderen groezelig zijn en wees hebzuchtig wanneer anderen bang zijn!”

2. wees op de hoogte van de beslissingen

Goed onderzoek moet altijd worden uitgevoerd alvorens te investeren in aandelen. Maar dat is zelden gedaan. Beleggers gaan doorgaans naar de naam van een bedrijf of de industrie waaraan zij behoren. Dit is echter niet de juiste manier om geld op de beurs te zetten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *